Steven Bradbury er en tidligere australsk skøyteløper.  Bradbury ble verdenskjent etter den høyst uventede gullmedaljen han tok under OL i Salt Lake City i 2002.

Bradbury deltok i kortbaneløp. I semifinalen lå han sist i feltet – langt bak medaljefavorittene –  da konkurrentene plutselig kolliderte med hverandre og falt. Slik at han avanserte i feltet og kvalifiserte seg til finalen. Utrolig nok gjentok det samme seg i finalen. Han lå et godt stykke bak teten da alle de fire øvrige deltakerne krasjet og falt i siste sving. En sjokkert Bradbury kunne dermed gå inn til gull, Australias første gull i et vinter-OL.

Se filmen her og la deg inspirere av “the last man standing”!

https://www.youtube.com/watch?v=rfkgzAWYRBU

Orkideefamiliene er en annen historie som sier noe om ressursene som bor i oss mennesker. Navnet blir brukt på velstående familier som mistet alle sine eiendeler etter krisen rundt 1930, utløst av børskrakket i 1929. Mange fant helt nye måter å leve på, som i ettertid viste at barna vokste opp som mer selvstendige individer.

Erfaring fra endringsprosesser i normale tider er at mange ikke lykkes. Noen ganger skal det en krise til for å gjennomføre tiltak som av ulike årsaker ikke har blitt tatt tak i. Kanskje fordi det strengt tatt ikke har vært helt nødvendig, eller at det har vært for krevende.

Vår anbefaling er:

  1. Ikke gi opp, det finnes muligheter.
  2. Tenk både langsiktig og kortsiktige samtidig. Hva gjør vi på kort sikt for å berge oss? Og hva vil vi skape av langsiktige endringer.
  3. Sørg for å tilføre energi inn i prosessene. Det krever styrke å stå igjennom kriser.
  4. Ikke la noe være uprøvd. Du har ikke tapt før du gir opp. Be om hjelp. Fler tenker mer enn en og det er viktig å ha en “coaching-buddy” i tøffe tider.

Freedom Consulting bistår virksomheter og ledere i å utvikle strategier og tiltak for varig atferdsendring. For selskaper, team og enkeltpersoner.

Einar Undseth
Daglig leder, strategiutvikler og ledertrener
mobil 913 22 791